“Slučaj David” je užasno stravičan

Objavljeno: 14.1.2019.


– Da je uloženo pola energije u pronalaženje Davidovih ubica, koliko je za samo nekoliko dana uloženo u represiju nad građanima koji mirno i dostojanstveno traže pravdu, počinioci ubistva bi davno bili otkriveni, navodi Borenović.
-Politički je odgovorno tražiti da se riješi smrt mladića ubijenog u centru vašeg grada. Zato me nikada nisu doticale zlonamjerne opaske o politizaciji slučaja, navodi Borenović

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović smtra da je sve što se dešavalo od nestanka, pronalaženja tijela Davida Dragičevića, pa do posljednjih dešavanja šokantno, stravično i užasno.

-Takva je bila i press-konferencija 26. marta, kada su mladića lažno optužili da je narkoman, kriminalac i samoubica. Svaki naredni korak institucija je bio pogrešan i loš. Deset mjeseci vlast se obračunava sa žrtvama, umjesto da otkrije ubice, što je nezapamćeno, kazao je Borenević u intervjuu Oslobođenju.

On dodaje da je za deset mjeseci jedini pomak u ovom slučaju bilo djelovanje Anketnog odbora NSRS-a, na osnovu čijeg rada i zaključaka je Tužilaštvo donijelo odluku i kvalifikovalo smrt Davida Dragičevića kao ubistvo.

– Od početka pa sve do danas imam razumijevanje i saosjećanje za roditelje i sve ljude koji su im se pridružili u borbi za istinu i pravdu. To je ljudski i prirodan roditeljski osjećaj i, ako hoćete, politički je odgovorno tražiti da se riješi smrt mladića ubijenog u centru vašeg grada. Zato me nikada nisu doticale zlonamjerne opaske o politizaciji slučaja. Taj teret nije na meni, nego na onima koji zataškavaju šta se zaista desilo, kazao je Borenović.

Borenović, koji je i predsjednik PDP-a, je mišljenja da je “vrh MUP-a Republike Srpske poslao policiju na goloruki narod, tukli su, hapsili, a samo iz jednog razloga – jer traže istinu i pravdu.”

– Svjedočili smo užasnim scenama, od batinanja starice do krvi na pločniku Trga Krajine, samo zato što vlast koja se otuđila od naroda i radi isključivo u svoju korist ne želi da čuje glas hiljada obespravljenih. Da je uloženo pola energije u pronalaženje Davidovih ubica, koliko je za samo nekoliko dana uloženo u represiju nad građanima koji mirno i dostojanstveno traže pravdu, počinioci ubistva bi davno bili otkriveni, navodi Borenović.

BN TV

8 thoughts on ““Slučaj David” je užasno stravičan

 1. E ti se javi kret… ti sad pričaš bajke.pokrij se po glavi i ćuti.vi ste iskoristili tudju tragediju da politički profitirate

  1. I kako je on ili bilo ko iz opozicije od svega toga politički profitirao?
   Osim Baje&co, on je to brzo okrenuo “na svoj mlin” sa pričom o britanskim obaveštajcima, državnim udarom i tome slično.
   Šta je sa tim?
   U redu je sopstveni narod nazivati izdajnicima?
   Poslati “kornjače” na njih?
   Dok su tu veterani VRS, starci, žene, DECA?
   Po*erem ti se u sendvič i logiku…
   Ako već nisu…

   1. Rezultat stranke doticnog u BL te demantuje. Niko ne naziva narod izdajnicima. Po najmanje trebate u ovo sve uvlaciti veterane RS, njihova udruzenja su rekla svoj stav. Kad vec spominjes logiku, dovoditi djecu na skupove koji nisu najavljeni i prijavljeni je bas logicno. Ako neko misli drugacije ne znaci da je placen za to. I obrnuto bi se isto tako moglo lupetati.

 2. Да ли је слулучај Давид једино о чему ти и опозиција имате да причате???
  Ако јесте, а ја претпостављам да јесте, онда ТИШИНА! Доста је и вас и ваших коментара….

  1. A ti bi da on priča o trenutnoj situaciji u RS?
   Bolje šuti, jer za vas, sendvičare, je bolje da priča o slučaju D.D.
   Dok ima te priče, i vi botovi imate posla.

   1. Kako su uvijek na drugoj strani botovi? Kako se doticni predstavlja za politicara, trebao bi da ima neki program, a ne da koristi neciju smrt za svoju promociju.

  2. Pa kad su glupi mislili su narod je lud povjerovaće im.e pa nije.a jel mislite da vas par stotina možete vječno da nas ostale maltretirate na trgu.gdje vam je Davor?pa troši pare koje ste mu davali,narod naivni,političtje partije.stranci.a vi sad po sendvič idite jer ste se malo ogrebali zajeba vas Davor,Ratešićka pokupiše kajmak i sad vi blejite ubudale.a loša je naša policija trebalo je da vas dobro napeglaju pa da vrijedjate kući roditelje svoje,svoju familiju a ne njih.

   1. Treba tebi isto da se desi sto i Davidu, olosu jedan lijigavi, ubico srpske djece!
    Glodjete dilerske sendvice i lizete Burlinu guzicu za par oraha! Kakav ste vi olos nevidjeni! ISTINA I PRAVDA ZA SVE NORMALNE LJUDE! Da dodje kraj ovom olosu koji izvire iz kojekakvih rupa, koji samo iza kordona policije imaju hrabrosti da prijete! Doci ce vam kraj i vama i tim izdresiranim, polupismenim kerovima koji gaze sopstveni narod, a kad dodje skrivacete se kao pacovi! FUJ!

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *