Najplaćenija novinarka na svijetu dobila milione zbog otkaza

Objavljeno: 12.1.2019.


Megin Keli, jedna od najplaćenijih osoba u svijetu novinarstva, izgubila je posao, ali će joj biti isplaćen novac kao podsjetnik na njen trogodišnji ugovor u vrijednosti od 69 miliona dolara.
Foto: Getty

To je otkrio anonimni izvor upoznat sa sporazumom između Keli i njene novinarske kuće En-Bi-Si, navodeći da će, prema konačnom sporazumu, Keli od svoje medijske kuće dobiti 30 miliona dolara.

NBC podseća da je ova vest usledila nakon nekoliko meseci pregovora o Kelinom ugovoru, a nakon što je u oktobru izgubila posao kao voditeljka emisije “Megin Keli Danas” (Megyn Kelly Today) na tom programu.

Njena emisija je ukinuta nakon što je iznela komentare o nošenju maske osobe crne kože u sklopu kostima tokom praznika Noć veštica (Halloween). Keli se odmah nakon te emisije izvinila za svoj komentar, a već sledećeg dana to je učinila i u programu.

“Stranke su razrešile svoje sporove i Megin Keli više nije zaposlena na NBC-u””, saopštio je NBC. Njen premeštaj sa Foks njuza (Fox News) na NBC 2017. godine bio je detaljno propraćen upravo zato što je jedna od najplaćenijih ljudi u novinarstvu, navodi se.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *