Pomilovana nakon 15 godina u zatvoru

Objavljeno: 11.1.2019.


Slučaj Sintoje Braun, koja je bila žrtva trgovine djecom i 2004. godine je ubila čovjeka koji je zlostavljao, konačno je dočekao kraj kojem se cijeli svijet nadao – zvanično je pomilovana i nakon 15 godina u zatvoru, konačno će biti puštena na slobodu sedmog avgusta.
Ovu odluku je donio Bil Haslam, kao jedan od posljednjih poteza na poziciji guvernira u Tenesiju.

“Sintoja Braun je počinila, po sopstvenim riječima, užasan zločin kada je imala 16 godina. Ipak, presuda na doživotnu robiju maloljetnoj djevojci, koja bi podrazumijevala da mora da provede najmanje 51 godinu u zatvoru prije nego što bi uopšte stekla pravo na uslovnu kaznu, je preoštra, posebno kada su u obzir uzmu svi koraci koje je Braun peuzela kako bi ponovo izgradila svoj život”,rekao je Heslam.

Foto: twitter.com

Braun je 2004. godine osuđena na doživotnu robiju zbog ubistva 43-godišnjeg Džonija Alena. Ona je tada imala 16 godina i živjela je sa momkom koji joj je ujedno bio i makro i koji ju je prisilio na prostituciju. Te kobne večeri, Alen je doveo Braun u svoj dom zbog pružanja seksualnih usluga. Pokazao joj je u stanu kolekciju pištolja, hvaleći se da je bivši pripadnik vojske. Kako je rekla kasnije, ta činjenica ju je unervozila. Večerali su, gledali TV, a onda su završili u krevetu.

“Jako me je uhvatio, pomislila sam da će me udariti”,rekla je Sintoja na sudu.

Prema njenom svjedočenju, u tom trenutku se uspaničila, jer je mislial da će Alen uzeti pištolj. Ubijeđena da će je ubiti, sama je uzela pištolj i usmrtila ga pucnjem u glavu. Kasnije je utvrđeno da je Sintoja te večeri pretužena i silovana u više navrata.

Slučaj Sintoje Braun je prošle godine skrenuo pažnju javnosti kao vrhunski pokazatelj toga kako izgleda kada svi sistemu zakažu. Zbog toga su njeno pomilovanje tražile brojne javne ličnosti, uključujući Rijanu, Kim Kardašijan i Karu Delavinj.

https://twitter.com/KimKardashian/status/1082327473684045824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1082327473684045824&ref_url=http%3A%2F%2Flolamagazin.com%2F2019%2F01%2F08%2Fsintoja-braun-pomilovana-posle-15-godina-u-zatvoru%2F

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *