“Orlovi” počinju nastup na Svjetskom prvenstvu: Prvi izazov Rusija

Objavljeno: 11.1.2019.


Rukometaši Srbije u petak počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu, a prvi rival u Grupi A će im biti Rusija od 18 časova.
U prvom meču Grupe A jedan od domaćina turnira Nemačka je bila ubedljiva protiv Koreje 30:19, a u trećem meču u Berlinu se u petak od 20.30 sastaju Francuska i Brazil.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da je cilj njegove ekipe prolazak u drugu fazu Svetskog prvenstva.

“Lepo je doći posle toliko godina na veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, rečeno, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu”, rekao je Peruničić.

Srbija danas igra prvi meč na Svetskom prvenstvu u rukometu. Orlovi, koje vodi Nenad Peruničić utakmicu počinje u 18.00

Peruničić se posle 16 godina vraća na veliku scenu, ali u drugačijoj ulozi. Nekada jedan od najboljih levih bekova sveta osvojio je u reprezentativnoj karijeri dve bronzane medalje, a tačno dve decenije posle odličja u Egiptu vodiće nacionalni tim sa klupe.

Grupa A:
18.00 Rusija – Srbija
20.30 Brazil – Francuska
četvrtak Nemačka – Koreja 30:19

Grupa B:
15.30 Japan – Makedonija
18.00 Island – Hrvatska
20.30 Bahrein – Španija

Grupa C:
18.00 Austrija – Saudijska Arabija
20.30 Tunis – Norveška
četvrtak Čile – Danska 16:39

Grupa D:
15.30 Angola – Katar
18.00 Argentina – Mađarska
20.30 Egipat – Švedska

“Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačije je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike. Prema svakom će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje. Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Iako su mladi, to ne znači da imaju vreme. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu. Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača”, rekao je Peruničić.

Selekciju Rusije predvodi Eduard Kokšarov, dok je trener golmana nekadašnji srpski selektor Dejan Perić. Rusi su u pripremi za SP u dva meča sa Švedskom ostvarili ubedljiv poraz i remi.

“Sve prijateljske utakmice znaju da budu varljive. Koliko god odigraš fantastičnu prijateljsku, zvanično takmičenje je nešto potpuno drugačije. To donosi novu težinu, svetlost reflektora, igranje u arenama. Možeš i 15 golova da pobediš u prijateljskom meču, to ništa ne znači, jer na startu možeš da izgubiš i od slabijeg. Videli smo šta je bilo dobro, šta nije, zašto smo se okupili”, rekao je Peruničić.

“Igrači moraju da budu svesni da su određeni od svih kandidata da predstavljaju svoju zemlju. Taj grb nosi veću simboliku. Moraju da prihvate reprezentaciju na taj poseban način”, istakao je selektor Srbije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *