Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog!

Objavljeno: 10.1.2019.


Opštinsko državno tužilaštvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog izazivanja saobraćajane nesreće sa smrtim ishodom 2017. u Rovinju.
Prema saopštenju pulskog Opštinskog državnog tužilaštva, Cetinskom se na teret stavlja da je 3. novembra 2017. oko 13,55 sati upravljao sopstvenim vozilom kolovozom i ušao u krivinu bez da se prethodno uvjerio može li to da učini na siguran način, kao da je vozio nepropisnom brzinom, te da je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je ležao na kolovozu zbog bolesti srca ali i alkoholisanog stanja.

Pješak Ibrahim Kevljanin (62) je smrtno stradao, a opštinsko tužilaštvo u Puli optužnicu je podiglo zadnjeg dana prošle godine, te objavilo 8. januara na svojoj internet strani.

Ibrahim Kevljanin sahranjen je 9. novembra 2017. godine na rovinjskom groblju, a niko od porodice Cetinski nije prisustvovao sahrani.

Nedugo potom Toni se oglasio.

Svoje saopštenje stavio je na društvene mreže.

– Dragi moji evo opet kreće val javnog linča povodom pokrenute optužnice. (Hvala dragom Bogu da je podignuta jer ću tako napokon doći do prilike obraniti se). Za sada se neću braniti javno u medijima jer je to nemoguća misija ali i da ne bi uticao na daljnji rad suda te neću zamjeriti nikome ko određuje te krive naslove i pokreće na linč. To ću ostaviti za neka druga vremena i za Svevišnji sud. Nisam ja taj koji sudi. Samo je jedan Svevišnji pred kojim ćemo svi jednog dana odgovarati. Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije tačno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon. Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam sudjelovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na porodicu pokojnika kao i na mene i moju porodicu unatoč tome što se trudim dalje funkcionirati, raditi i živjeti sa tim vjerujte mi, jako je teško ali nisam lik koji bi klonuo i poprilično sam spreman na udare jake artiljerije. Ipak ima i normalnih ljudi kao i objektivnih novinara koje sam upoznao u cijeloj toj neželjenoj situaciji i oni su ti koji mi daju tu dodatnu snagu i volju za dalje. Veliko hvala svima koji ne osuđuju unaprijed i koji su velika podrška meni i mojima – napisao je Tony.

Izvor: Azra/SVET

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *