Ove godine i električni Mini Cooper S E

Objavljeno: 9.1.2019.


BMW je još ranije zvanično potvrdio da će potpuno električni Mini Cooper S E početi da se pravi 2019. godine, baš na 60-godišnjicu od pojavljivanja prvog Minija.
Električni pogonski sistem će se praviti u BMW-ovim fabrikama u Nemačkoj, dok bi proizvodnja automobila trebalo da se obavlja u britanskom Oxfordu.

O samom automobilu još uvek nema mnogo detalja, sem činjenice da će to u stvari biti derivat Mnija Hatch sa troja vrata (koncept je predstavljen još 2017. godine), kao i da će biti iskorišćena modifikovana verzija UKL1 platforme.

Električni Mini Cooper S E bi trebalo da dobije elektromotor smešten napred (po svemu sudeći iz BMW-a i3 S sa 184KS), pa litijum-jonske baterije i autonomiju od oko 200 milja (320 km), po novim WLTP normama.

Performanse bi trebalo da budu slične benzinskom Cooperu S, ali konkretni detalji tek slede.

Nakon promocije u drugoj polovini godine, Cooper S E će se naći na britanskom tržištu gde će koštati oko 30.000 funti (33.405 evra).

Ovo ipak neće biti i prvi potpuno električni Minijev model, budući da je još 2007. napravljen Mini E, doduše u maloj seriji.

Izvor: Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *