Microsoft će omogućiti Windows 10 Home korisnicima da pauziraju ažuriranja

Objavljeno: 9.1.2019.


Windows 10 može da preuzme i instalira ažuriranja kada ona postanu dostupna. Iako se korisnicima preporučuje da svoje desktop sisteme održavaju ažuriranim, ponekada postoje dobri razlozi za odlaganje nadogradnje.
Nekada je to u pitanju nekompatibilnost omiljene aplikacije sa ažuriranjem, nekada su to bagovi i rušenje sistema ili neki drugi problemi.

U novim Windows 10 Pro, Education i Enterprise verzijama, Microsoft omogućava korisnicima odlaganje ažuriranja direktno iz Settings aplikacije, ali ova opcija nije bila dostupna za Windows 10 Home, sem ukoliko ne koristite neke trikove.

Ovo će se promeniti uskoro, jer Microsoft radi na novoj funkciji koja će omogućiti odlaganje ažuriranje do sedam dana. U Windows 10 19H1 preview buildovima, Microsoft je predstavio novu “Pause Updates for 7 days”opciju, koja se nalazi u Settings > Update & Security > Windows Update sekciji.

Zanimljivo je da će nakon implementiranja ove opcije Windows 10 Professional korisnici i dalje imati više kontrole nad ažuriranjima, jer oni mogu da pauziraju apdejt do 35 dana.

Izvor: Updateusnow

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *