Ferari potvrdio: Binoto je novi tehnički direktor

Objavljeno: 9.1.2019.


Novi direktor Ferarija u Formuli 1 je dosadašnji tehnički direktor Matija Binoto, saopštila je ta italijanska ekipa.
Foto. Getty

Binoto je zamenio Mauricija Arivabenea posle još jedne sezone u kojoj slavni italijanski tim nije uspeo da osvoji titulu ni u konkurenciji vozača ni u konkurenciji konstruktora.

“Posle četiri godine neumorne posvećenosti, Mauricio Arivabene napušta ekipu. Odluka je doneta zajedno sa najvišim rukovodstvom, posle dugih razgovora o Mauricijevim dugoročnim ličnim interesima, kao i interesima same ekipe”, navodi se u saopštenju Ferarija.

Ferari je saopštio da Matija Binoto odmah preuzima funkciju. Binoto je bio tehnički direktor Ferarija od 2016. godine, kada je zamenio Džejmsa Alisona, a u ekipi je skoro 25 godina.

Arivabene je bio direktor Ferarija od 2015. godine, a prethodno je radio u kompaniji Filip Moris, glavnom Ferarijevom sponzoru.

Ferari je prošle sezone ostvario šest pobeda u 21 trci, a borbu za titulu izgubio je zahvaljujući lošim rezultatima u drugom delu sezone, uprkos tome što je u više navrata tokom šampionata imao najbrže vozilo.

Mercedes je dominirao, Luis Hamilton je osvojio petu šampionsku titulu u konkurenciji vozača, a njegova ekipa petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

Za Ferari će u predstojećoj sezoni voziti četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel i Šarl Lekler, koji je zamenio Kimija Raikonena.

Raikonen je 2007. godine osvojio titulu i poslednji je vozač Ferarija koji je bio šampion Formule 1.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *