Nissan omogućava da vidite nevidljivo

Objavljeno: 6.1.2019.


Na sajmu CES u Las Vegasu Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti u kojoj ćemo videti ono što inače i ne vidimo svojim očima
Invisible-to-Visible (I2V) je tehnologija iz budućnosti, a kreirao ju je Nissan Intelligent Mobility. Radi se o viziji kroz koju bi trebalo da vidim kako će se u budućnosti puniti, voziti i integrisati automobili u društvo.

Kroz interaktivno, trodimenzionalno iskustvo Nissan će u Las Vegasu, inače najvećem sajmu potrošačke elektronike, demonstrirati budućnost vožnje. Vozači će videti „nevidljivo“ oko njih, spajanjem stvarnog i virtuelnog sveta čime će se istovremeno stvoriti vrhunsko iskustvo povezanih automobila.

I2V će uz senzore na spoljašnjoj strani i unutar vozila stvoriti konekciju prema podacima iz oblaka pa će sve to ponuditi vozaču, a na taj način vozač ne samo što može da prati neposrednu okolinu oko vozila nego i da predvidi šta se događa, prikazujući čak i ono što se nalazi iza zgrade ili iza ugla. Kako bi vožnja bila prijatnija, sve se odvija na interaktivan način poput avatara koji se pojavljuju u automobilu.


Otvaraju se beskrajne mogućnosti za usluge i komunikaciju što će vožnju učiniti praktičnijom, udobnijom i uzbudljivijom. Sve pokreće Nissanova Omni-Sensing tehnologija, mapira se prostor od 360 stepeni oko automobila, a ljudi u kabini se prate uz pomoć senzora kako bi se predvidelo šta im je potrebno pri pronalaženju nečega ili da samo naprave pauzu za kafu.

Izvor: Autogaraza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *