Bron: Lekler neće praviti ustupke Fetelu kao Raikonen

Objavljeno: 22.12.2018.


Nekadašnji šef ekipe Ferarija Ros Bron predviđa napetu atmosferu u garaži Ferarija između prvog vozača te ekipe Sebastijana Fetela i mladog Monačanina Šarla Leklera.
Posle četiri sezone saradnja Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena u Ferariju je završena, a za to vreme Finac i Nemac nisu doneli titulu italijanskoj ekipi ni u konkurenciji konstruktora ni u konkurenciji vozača. Finac više nije član Ferarija, a na njegovom mestu je mlada zvezda Šarl Lekler koji je bio u Zauberu.

Ne vidim da će Šarl Lekler činiti i praviti ustupke kao što je to Kimi radio u nekim situacijama. Kimi je svoj čovek i nemojte da me shvatite pogrešno ali mislim da je on znao kako stvari stoje u timu. Sebastijan je imao neke jako dobre vožnje u 2018. godini, imao je veliku ulogu u napretku tima, ali na kraju nije doneo titulu. Imali su jaku godinu ali moraju da narpave sledeći korak pa i Seb i tim moraju da opravdaju očekivanja”, kaže bivši šef Ferarija Ros Bron.

Ne znam dinamiku ili hemiju u timu niti Sebastijanov odnos sa ekipom i kako to funkcioniše. IMao je jednu ili dve greške, ali to se dešava. Tim je napravio loše poteze u tehničkom smislu u nekoliko trka i onda su se vratili na stara podešavanja koja su vratila formu ekipe”, kaže Bron koji se prisetio i Ferarijeve dominacije na početku veka kada je Mihael Šumaher imao veliki uticaj na tehnički tim.

Kao vozač, moraš da budeš uključen i ne možeš da budeš neutralni posmatrač. Sećam se kada sam bio u Ferariju, ako je bilo nekih nesigurnosti, Mihael bi mi lupao na vrata da pričamo o tome i da priča sa inženjerima kako bi se nešto unapredilo. To motiviše tim i to može da bude pokazatelj ljudima kako da gledaju na drugačiji način i iz drugačije perspektive”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *