“Ova nedjelja je odlučujuća za rješavanje krize”

Objavljeno: 18.12.2018.


Francuska vlada ove nedelje radi na usvajanju mera koje je Emanuel Makron obećao za rešavanje krize “žutih prsluka” i okončavanje opšteg nezadovoljstva građana. To je javila agencija Frans pres.
Makron, koji je suočen s najvećom krizom od dolaska na vlasti u maju 2017. godine, odložio je put u Bijaric na jugu zemlje, da bi radio na organizovanju nacionalne debate kako bi građani mogli da utiču na političke odluke.

Francuski predsednik, za kojeg je rešavanje krize prioritet njegove agende, sutra će imati sastanke s ministrima i ekonomistima u cilju organizovanje “javne nacionalne debate” čiji će detalji biti saopšteni tokom nedelje, preneli su mediji.

Izvori bliski Makronu naveli su da predsednik očekuje za tu debatu podršku gradonačelnika i lokalnih vlasti a glavne teme će biti između ostalih, porez, ekološka tranzicija i imigracija.

Najavljene mere nisu uspele da u potpunosti ubede pokret “Žutih prsluka” koji je danas naveo da će napraviti spisak zahteva u svetlu predstojećih izbora za Evropski parlament naredne godine.

Francuske vlasti su navele da je ekonomija od početka mobilizacije pokreta 17. novembra pretrpela štetu od oko dve milijarde evra.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *