Već počela borba za Banjaluku

Objavljeno: 17.12.2018.


– Pisanja pojedinih portala o tome kako opozicija bjesni nisu tačna, jer smo u stalnoj komunikaciji sa čelnim ljudima i SDS-a, i gradskog i višeg nivoa, sa ostalim opozicionim partijama, kao i sa nevladinim sektorom. Takođe, smatram da PDP ima ekskluzivno pravo na to zbog najveće podrške koju je dobio u Banjaluci, rekao je Stanivuković.
Na sjednici Gradskog odbora PDP-a Banja Luka, Draško Stanivuković je jednoglasno podržan za predsjednika Gradskog odbora, ali i kao kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

– Danas sam podrškom Gradskog odbora jednoglasno izabran za predsjednika GO i kao kandidat za gradonačelnika.

– Pisanja pojedinih portala o tome kako opozicija bjesni nisu tačna, jer smo u stalnoj komunikaciji sa čelnim ljudima i SDS-a, i gradskog i višeg nivoa, sa ostalim opozicionim partijama, kao i sa nevladinim sektorom. Takođe, smatram da PDP ima ekskluzivno pravo na to zbog najveće podrške koju je dobio u Banjaluci – rekao je Stanivuković.

Stanivuković je predstavio svoje viđenje Banjaluke kao grada koji će biti temelj regionalnog centra, polumilionski grad, kulturni, sportski i privredni centar. To znači da će Banjaluka biti decentralizivana, podjeljena na opštine. Taj prijedlog uključuje i pripajnje Čelinca i Laktaša.

Takođe, sinoć je rečeno da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključaka da se sa istim brojem zaposlenih može opsluživati polumilionski grad.

– Кljučno pitanje je da Кuljani, Motike, Debeljaci, i druga naselja koja se šire imaju svu potrebnu infrastrukturu. To sada nemamo jer se novac slijeva u jednu kasu, iz koje se mahom vraćaju krediti. Ne želimo da sve bude u Gospodskoj ulici, iako naravno da će centar imati poseben tretman nove gradske uprave, zaključio je Stanivuković.

Gradu Banjaluci su potrebne korjenite promjene, a ne kozmetičke.

Banjaluka će biti grad sa kancelarijama za demografiju i privredu, sa nizom mjera koje ćemo u nerednom periodu predstaviti građanima, kaže seu pisanoj izjavi Stanivukovića.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *