U Predsjedništvu BiH konsultacije

Objavljeno: 17.12.2018.


Članovi Predsjedništva BiH danas će održati sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih stranka na nivou BiH povodom imenovanja mandatara za sastav novog Savjeta ministara BiH.
Sastanke u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sazvao je predsjedavajući Milorad Dodik, a na njima će prisustvovati i Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Za sada je potvrđeno da će članovi Predsjedništva BiH u 12 časova održati sastanak sa delegacijama Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS) i Demokratske fronte (DF), odnosno strankama koje nastupaju kao Bosanskohercegovački blok, prenosi Kliks.

U toku dana trebali bi između ostalog biti održani sastanci i sa delegacijama Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Saveza za bolju budućnost (SBB).

Još uvijek nije poznato da li će se članovima Predsjedništva BiH pridružiti predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH Borjana Krišto i njena dva zamjenika Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović s obzirom na to da se kompletna procedura izbora Savjeta ministara provodi u Predstavničkom domu BiH.

Dodik je već najavio da će mjesto predsjedavajućeg pripasti Srbima i na tu funkkciju predlaže Zorana Tegeltiju.

BN/Srpskainfo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *