Novi plan klanova: Studirajte i radite “prljave poslove”

Objavljeno: 17.12.2018.


Ozloglašeni kriminalni klanovi, “škaljarski” i “kavački”, regrutuju u Crnoj Gori mladiće bez dosijea koji će u Beogradu obavljati njihove “prljave poslove”.
Tako piše beogradski list “Politika”, pozivajući se na nezvanična saznanja od dobro obaveštenog sagovornika iz MUP-a Srbije.

Kako se navodi, nakon što je srpska policija nedavno proširila spisak bezbednosno interesantnih osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u našu zemlju, crnogorski kriminalci su uzvratili.

“Mafija u ovoj susednoj državi aktivno vrbuje i angažuje momke od 20 do 25 godina. Imena ovih mladića nema u crnogorskim i srpskim policijskim evidencijama. Kao ‘pokriće’ svog boravka u Beogradu ti momci se često pozivaju na studiranje na Univerzitetu u Beogradu i drugim privatnim fakultetima u prestonici”, navodi sagovornik “Politike”.

List podseća da je crnogorski portal “Borba” nedavno preneo, citirajući takođe anonimnog sagovornika iz MUP-a Srbije, da je naša policija na tragu osobama koje su poslednjih meseci ušle u Srbiju iz Crne Gore, za koje sada postoje operativni podaci da saradjuju sa klanovima.

“Borba” navodi i da su kriminalni klanovi iz Crne Gore poslednjih meseci “razbijeni” odlukom MUP-a Srbije da im zabrani ulazak u našu zemlju.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *