Milojević i Mitrović dobili Zlatne lopte za najbolje u 2018. godini

Objavljeno: 17.12.2018.


Trener Crvene zvezde Vladan Milojević i napadač Fulama Aleksandar Mitrović dobili su Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za najbolje u 2018. godini.
“Hvala na ovako lepoj nagradi. Hvala FSS, Kokezi, Kovačeviću, svima na nagradi koja mnogo znaci. Kada dobijete ovakvu nagradu ona ne može biti individidualna jer fudbal je kolektivni sport. Ona bi trebalo da pripadne svim mojim saradnicima, ljudima u klubu, zaposlenima, navijačima i svima koji vole Zvezdu. Imali smo veoma dobru godinu. Sledeće godine treba da budem još vredniji i nadam se da ćemo 2019. napraviti još bolje rezultate”, rekao je Milojević na svečanosti u Beogradu.

Milojević, koji je i prošle godine dobio nagradu, ove je osvojio titulu šampiona Srbije sa Crvenom zvezdom, koju je zatim uveo u grupnu fazu Lige šampiona.

“Nisam od onih koji gledaju u prošlost. Hvala vam svima, najviše mojim igračima jer bez njih ne bih bio ovo što danas jesam. Zvezda je ove godine na najbolji mogući način predstavljala Srbiju. To nam treba u ovom trenutku. Podigli smo nivo našeg prvenstva, za koje tvrdim da je dobro iako može da bude bolje”, kazao je Milojević.

Aleksandar Mitrović je ove godine igrao odlično za reprezentaciju Srbije i bio je najbolji strelac Lige nacija.

Sa Fulamom je obezbedio plasman u Premijer ligu i ove sezone je jedan od vodećih strelaca engleskog prvenstva.

“Jedno od najvećih priznanja u dosadašnjoj karijeri. Sav trud, rad i disciplina koju sam uložio, na kraju se vratilo. Lepo je kada vas cene u zemlji gde igrate, ali nema ništa lepše kada vas cene kod kuće, vaši ljudi. Prezadovoljan sam. Hvala svima u Savezu na čelu sa predsednikom. Vidim koliko truda ulažu da vrate srpski fudbal tamo gde mu je mesto. Ovo je bila jedna od najboljih godina u srpskom fudbalu, što na reprezentativnom, što na klupskom nivou. Mnogo pobeda, što se mene tiče, i nadam se da ću tako da nastavim”, rekao je Aleksandar Mitrović.

Fudbalski savez Srbije je svečanost priredio u hotelu Kraun plaza.

Bile su prisutne brojne zvanice, među kojima između ostalih i vodeći ljudi Crvene zvezde Svetozar Mijailović, Dragan Džajić, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, i Partizana Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Ivica Iliev.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *