Emotivne ilustracije samohranog tate: Nezaboravni zajednički trenuci oca i sina (FOTO)

Objavljeno: 17.12.2018.


Svaki momenat u životu našeg djeteta nam se čini vrijedan i dragocjen, te bismo svaki, tako poseban, voljeli da sačuvamo kao uspomenu. Ovaj tata nam na jedinstven način pokazuje svoje uspomene sa sinom, zamijenivši fotografiju ilustracijom.
Svaki roditelj je barem jednom pomislio da vrijeme traje kraće nego treptaj oka. Ponekad vam se čini kako je vaše dijete odraslo u sekundi, a znanja i vještine koja je danas usvojilo još juče su vam se činili svjetlosnim godinama daleko.

Upravo zato roditelji rado fotografisanjem dokumentuju dragocjene trenutke. Pametni telefoni sa zavidnim kamerama danas su vrlo dostupni pa većina nas uvijek ima spremnu aparaturu kojom će uhvatiti te trenutke.

Ipak, jedan tata sa Tajvana odlučio se za nešto drugačiji način spremanja uspomena, i to sve kako bi bio siguran da će se jednog dana moći prisjetiti svakog trenutka odrastanja svog dječaka.

Umjetnik Lan Šenđie bavi se ilustracijom već duže vrijeme, a nakon što se 2014. godine rodio njegov sin, odlučio je da ilustruje i vlastiti život. Na ovaj način je uhvatio sve radosti, ali i poteškoće s kojima se susreće kao samohrani roditelj.

“Kada imate dijete, mnoge se stvari događaju neočekivano. Međutim, kada sam počeo da crtam trenutke koje smo nas dvojica dijelili, nisam mislio da ću dobiti toliko pozitivnih reakcija”, izjavio je ovaj tata za Bored Pandu.

Otkrio je kako je jedan od njegovih najvećih strahova da će mu sin postati huligan. Zato se trudi već sada da mu pokaže da je uvijek tu za njega, te se nada da će ga uputiti na pravi put.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *