Njemice eliminisale Špankinje, Norvežanke ubjedljive

Objavljeno: 8.12.2018.


Rukometašice Nemačke pobedile su reprezentaciju Španije sa 29:23 u prvom kolu druge faze Evropskog prvenstva u Francuskoj.
Nemice, koje su u drugu fazu prenele dva boda, ostvarile su novu pobedu i sada imaju dobre šanse da se plasiraju u polufinale.

Špankinje nisu imale nijedan bod iz prve grupne faze, te su sada i matematički eliminisane sa Evropskog prvenstva.

Ovaj meč rešen je u prvom poluvremenu, koje je Nemačka rešila sa ubedljivih 17:9. “Crvena furija” je u nastavku uspela samo da pipreti Špankinjama, ali ne dovoljno da naprave i iznenađenje i dođu do peokreta.

Kod Nemica istakle su se Emili Bolk, Endži Geške i Maike Šmelcer sa po četiri pogotka, aodlična je bila golman ekipe Dina Ekerle sa 15 odbrana. U redovima Španije najbolja je bila Karmen Martin sa sedam golova.

U istoj grupi pobedu je upisala i Norveška, koja je do sada na prvenstvu igrala neočekivano loše. Norvežanke su savladala Mađarice sa veoma ubedljivih 38:25 i upisale prve bodove u drugoj grupnoj fazi.

Najefikasnija u timu Norveške bila je Hajdi Loke sa sedam golova, dok su pobedi doprinele i Stine Bredal Oftedal i Kamila Herem sa šest golova. Gabrijela Tot je se istakla kod Mađarica sa šest golova.

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *