HMD Global planira fokus na premijum Nokia telefone

Objavljeno: 8.12.2018.


Nokia brend iza sebe ima dve poprilično uspešne godine, pod menadžmentom kompanije HMD Global.
Do sada je prodato preko 70 miliona telefona, a izgleda da planovi za budućnost označavaju da će brend postajati sve jači i jači.

Nakon učvršćivanja Nokia pozicije na tržištu budžetskih telefona i modela iz srednjeg segmenta, HMD Global kao glavni cilj u 2019. godini ima ojačavanje pozicije u gornjem srednjem segmentu. Takođe, kompanija nagoveštava i nekoliko premijum telefona za narednu godinu. Nisu pomenuti specifični modeli, ali sve ukazuje na objavu Nokia 9 PureView telefona krajem januara.

Dolazeći premijum model bi trebalo da donese neka značajna poboljšanja u segmentu kamere, sa pet senzora na poleđini. Takođe, istaknuto je da kompanija od naredne godine planira da bude jedan od inovatora u tehnologijama. Stoga HMD Globaločekuje da će u narednim godinama premijum Nokia telefoni imati značajnu ulogu na tržištu, posebno tokom 2020. i 2021. godine.

Pored ovoga, kompanija planira da značajnu pažnju posveti korisničkoj podršci kao i izgradnji bolje onlajn zajednice. Biće objavljeno i više dodataka za telefone, kako bi se kreirao širi ekosistem proizvoda. Na kraju, kompanija trenutno nema planove za objavu novih retro telefona, kao što su to bili Nokia 3310 i Nokia 8110 4G. Takođe, u neko skorije vreme se ne očekuje ni gejming telefon sa Nokia brendom.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *