Ataman ljut na sudije: Tražićemo ponavljanje meča s Realom

Objavljeno: 8.12.2018.


Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman rekao je da će klub insistirati na ponavljanju utakmice sa Real Madridom u Evroligi.
Real je pobedio sa 84:82, Vasilije Micić je promašio za pobedu, bilo je tu spornih duela sa Serhiom Ljuljem, a Madriđani su na kraju bili srećniji po završetku meča 11. kola.

Ataman kaže da je uprkos porazu njegov tim pokazao da može da se bori za završnicu EL i da je ponosan na svoje košarkaše.

“Mislim da su sudije napravile vrlo velike greške. Napravili su i neke u pravilu. Posle Danstonove tehničke greške, vreme za napad na satu mora da ostane koliko je u tom trenutku bilo. Ostale su četiri sekunde, ali su oni startovali sa 14 sekundi”, tvrdi Ataman.

Nezadovoljni, Turci će se žaliti, premda su svesni da će njihovi protesti verovatno biti uzaludni. “Prigovorili smo dva, tri puta i kažu ‘ne, ne’. Što ne, ako su takva pravila? Tražićemo da ponovimo utakmicu”, kaže Ataman.

Iako je Efes imao i dvocifrenu prednost, uspeo je da izgubi, što Ataman obrazlaže time da je njegov tim “izgubio respekt prema protivniku i počeo da pravi mnogo grešaka”. Efes je četvrti na tabeli EL sa osam pobeda i tri poraza, a Real je drugi sa skorom 9-2.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *