8cx – nova generacija Qualcomm Snapdragon čipova

Objavljeno: 8.12.2018.


Qualcomm je predstavio novu generaciju svojih Snapdragon SoC procesora oznake 8cx, proizvedenih u 7-nanometarskoj tehnologiji
Snapdragon 8cx kombinuje novo okta-jezgro Kryo 495 sa Adreno 680 grafikom (Qualcomm tvrdi da je tri i po puta brža od one na modelu 350) na istom kalupu, što obećava bolji multitasking i brži protok podataka grafičke memorije.

U odnosu na aktuelne modele, 8cx je energetski efikasniji za 65 procenata, što bi trebalo da obezbedi višednevno korišćenje bez dopune baterije.

Unapređena je i podrška za LTE konekciju, što za posledicu ima protok od dva gigabita po sekundi za download, odnosno 316 megabita za upload. Novi Snapdragon zadovoljava specifikacije novijih wireless standarda (802.11ac i 802.11ad), kao i Bluetooth 5 konekciju.

Budući laptop i tablet računari biće predodređeni za Windows 10 Home, Pro ili Enterprise izdanja, i karakterisaće ih ozbiljniji hardver.

Snapdragon 8cx pruža mogućnost za 16 gigabajta LPDDR4X memorije, NVMe SSD i emitovanje slike na HDR monitorima u 4K rezoluciji.

Na spisku konfiguracija, novo Qualcommovo čedo, naći će se u trećem kvartalu 2019. godine.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *