Veliko interesovanje ponuđača: Odgođeno zatvaranje tendera za most preko Save kod Gradiške

Objavljeno: 7.12.2018.


Tender za izgradnju mosta preko Save kod Gradiške nije zatvoren ni danas, ponovo zbog velikog interesa ponuđača. Zainteresovani ponuđači imaju rok još nekoliko sati da dostave pitanja ukoliko imaju nejsanoća o uslovima tendera, potvrđeno je ATV-u u Ministarstvu trasporta i komunikacija BiH.
Sekretar ministarstva Igor Pejić objašnjava da je samo u posljednjih nekoliko dana stiglo više od 20 novih pitanja.
– Ako ni jedan izvođač do sutra, eventualno do nekih popodnevnih sati u prihvatljivo vrijeme ne pošalje bilo kakvo pitanje, a to je moguće putem elektronskog oglasnika Javne nabavke Republike Hrvatske, isti tender se otvara 18. decembra u Hrvatskim cestama u Zagrebu – kaže Pejić.

On objašnjava da se izvođačima mora odgovoriti na sva pitanja i najsitnije nedoumice, zbog transparentnosti i vrijednosti projekta.

Ovih dana usijale su se linije između Ministarstva, Hrvatskih autocesta i “Autoputeva RS”, kako bi zainteresovani izvođači blagovremeno dobili odgovore i inforamcije na do sada pristiglih više od 180 pitanja. I iz Hrvatskih Cesta su kratko odgovorili da će ponude biti otvorene 18. decembra. Po otvaranju ponuda, javnost će biti informisana o svim ponuđačima, a nekoliko narednih mjeseci biće potrebno da se provjeri pristigla dokumentacija. Ranije je najavljeno da bi radovi na mostu trebalo da krenu krajem proljeća.

(ATV)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *