Priština o Madagaskaru: Lažne vesti i propaganda Srbije

Objavljeno: 7.12.2018.


Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na vest o tome da je Madagaskar povukao priznanje Kosova, nazvavši to “lažnim vestima”.
“Lažne vesti i propaganda Srbije protiv Kosova neće uspeti. Tražimo od Evropske službe za spoljne poslove i NATO da odgovore na te hibridne prtnje koje dolaze iz Beograda. To je pretnja po regionalnu bezbednost”, navodi se u poruci na Tviter nalogu kosovskog Ministarstva.

Republika Madagaskar obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da je povukla odluku o priznanju Kosova, a takođe je uputila i notu Prištini u kojoj se precizira da se priznanje povlači do postizanja pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, u okviru pregovora koji su u toku. Madagaskar je 12 zemlja koja je do sada povukla jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da je Madagaskar povukao priznanje Kosova.

“Dobili smo notu od Ministarstva spoljnih poslova Madagaskara, u kojoj nas obaveštava da je 5. decembra Republka Madagaskar donela odluku o povlačenju priznanja Kosova”, rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić Tanjugu.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *