“Federerov kraj će doći brže nego što smo mislili”

Objavljeno: 7.12.2018.


Bivši teniser Rejmond Slauter pričao je o Rodžeru Federeru i tome kada misli da će Švajcarac okončati svoju karijeru
Holanđanin, koji trenutno radi sa sunarodnicom Kiki Bertens, dao je svoje mišljenje o nekim Federerovim komentarima, kao i njegovoj sezoni.

Slauter je rekao da Federerove reči, tj. način na koji on komentariše stvari, treba ozbiljno shvatiti.

“On je rekao da ne planira da se penzioniše, barem ne još uvek, i to je privuklo dosta pažnje. Ne mislim da je bio lapsus, ne bi Federer to uradio, on je uvek bio obazriv povodom toga šta priča, tokom cele karijere”, otkrio je Slauter za “AD”.

Nekada 46. teniser sveta prisetio se i US opena, turnira na kojem je Federer šokantno poražen od Australijanca Džona Milmana, ali i nekih bitnih detalja iz sezone.

“Taj poraz se desio u njegovoj ‘kući’, izgubio je meč koji je kontrolisao. Posle toga mu je trebalo vremena da se pregrupiše. Na turniru u Sinsinatiju došao je do finala, ali uopšte nije izgledao opušteno, kao da ga je nešto sve vreme kopkalo. Njegov kraj možda dođe brže nego što je iko od nas očekivao”, dodao je teniski trener.

Federer je ovu sezonu završio na trećoj poziciji ATP liste, a tokom 2019. će napuniti 38 godina, te se mnogi pitaju kada će rešiti da se penzioniše i “napravi mesta” za neke naredne generacije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *