Šanel se odrekao kože egzotičnih životinja: Prestaje sa korišćenjem krzna!

Objavljeno: 6.12.2018.


Francuska modna kuća Šanel objavila je da više neće koristiti kožu egzotičnih životinja u izradi torbi i ostalih proizvoda, što je naišlo na pozitivan odjek među aktivistima za zaštitu prava životinja.
Francuska luksuzna modna kuća Šanel postala je prva kuća visoke mode koja više neće koristiti kožu krokodila i zmije za svoje kreacije, što je mjera koju su prvo pozdravile grupe za zaštitu životinja.

“Odlučili smo da više ne koristimo kožu egzotičnih životinja za kreacije”, saopštio je Šanel i dodao da je inače u sadašnje vrijeme teško da se dobije koža takvih životinja, a da se pri tome poštuju određena etička pravila.

Šanel je dodao da će se preorijentisati na novu generaciju luksuznih proizvoda koja se zasniva na “kreativnosti, umijeću i standardu par ekselans”.

Modna kuća je već povukla iz prodaje tašne od zmijske kože, koje su koštale oko 5.500 evra.

Organizacije za zaštitu životinja pozdravile su odluku modne kuće koja u saopštenju ne navodi da se odriče krzna, ali je ranije umjetnički direktor Šanela, Karl Lagerfeld rekao da slabo koristi krzno za kreacije.

Kampanje protiv upotrebe kože krokodila i zmije nije tako popularna kao kampanja protiv korišćenja krzna. Mnoge luksuzne modne kuće imaju svoje farme reptila kako bi se garantovalo da životinje nisu mučene.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *