Pronađite idealnu boju: Koja nijansa sjenki najbolje pristaje vašoj boji očiju

Objavljeno: 6.12.2018.


Recite nam koju boju očiju imate, a mi ćemo vama uz koje nijanse ćete imati neodoljiv pogled!
Bilo da su vaše oči smeđe, plave ili zelene, za svaku boju postoji nekoliko savršenih paleta sjenki koje će izvući najbolje iz njih, istaknuti vaš pogled i stvoriti nekoliko efektnih lookova.

Palete sjenki za oči jedan su od najimpresivnijih beauty proizvoda u kojima poznati make-up brendovi osmišljavaju pažljivo kombinacije odabranih nijansi.

Osim njihovog neodoljivo raskošnog izgleda, istovremeno su jedan od najsvestranijih make-up proizvoda koji nudi bezbroj različitih lookova unutar koje je uz malu pomoć četkica i strpljivog blendiranja lako kreirati.

Iako se uvijek nalaze na našoj beauty listi želja, palete sjenki za oči nerijetko završavaju na samom dnu naše kozmetičke torbice – uz nijansu ili dvije za kojima ćemo redovno posegnuti, ostatak palete ostaje neiskorišćen.

Kako odabrati savršenu paletu sjenki za oči u kojoj ćemo obožavati i iskoristiti svaku nijansu i tako izvući njezin maksimum?

Tajna se krije u boji vaših očiju

Iako se izbor jedne savršene palete sjenki za oči u moru različitih kombinacija boja i efektnih pakovanja koja osvajaju na prvi pogled čini kao gotovo nemogući beauty zadatak, sve što zapravo trebamo jeste da se vratimo boji naših očiju i da tonove palete uskladimo s njima.

Kada govorimo o paletama sjenki za oči, smeđe oči su najzahvalnije jer ih možemo tretirati kao neutralnu boju i kombinovati sa gotovo svim nijansama sjenki.

Od neutralnih tonova koji će stvoriti jednostavan i decentan look do crvenih, ljubičastih i zelenih nijansi uz pomoću kojih će svi oni sa smeđim očima lako postići svježi, efektni i uvek drugačiji look, smeđe oči nude vam prostor za igru i kreativnost zbog čega je odabir palete vrlo jednostavan i zavisi više od ličnog stila, nego o samoj boji očiju.

Plave oči odlično se slažu s neutralnim tonovima – od nježnih bež nijansi do raskošnih zlatnih tonova i bogatih tamnosmeđih nijansi. Iako se nerijetko smatraju monotonim ili čak dosadnim, neutralne palete sjenki za oči u kombinaciji s plavim očima izgledaju raskošno i živo, istovremeno naglašavajući plavu boju očiju.

Zelene oči svoj savršeni spoj pronalaze u paletama koje krase tople bakarne nijanse, ali i u kombinaciji s tamnim ljubičastim tonovima koji stvaraju onaj savršeni kontrast zelenim tonovima.

Iako se izbor jedne savršene palete sjenki za oči u moru različitih kombinacija boja i efektnih pakovanja koja osvajaju na prvi pogled čini kao gotovo nemogući beauty zadatak, sve što zapravo trebamo jeste da se vratimo boji naših očiju i da tonove palete uskladimo s njima.

 

 journal.hr

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *