Poslanici PDP-a u Parlamentu BiH istakli poruku s tri zahtjeva

Objavljeno: 6.12.2018.


Novoizabrani poslanici PDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH odbili su da na konstitutivnoj sjednici preuzmu sertifikate Centralne izborne komisije, jer su, kako su naveli, ukazivali na nepravilnosti u izbornom procesu, na šta se CIK oglušio. Na sjednicu su došli sa porukom na kojoj su ispisana tri zahtjeva.
PDP-ovci su na taj način poručili da traže novi izborni zakon, istinu i pravdu za sve i nepristrasne javne medije. Poruka je istaknuta u redu u kojem sjede poslanici PDP-a.

Osim poslanika PDP-a, certifikate nisu preuzeli ni poslanici SDP-a koji su najavili krivične prijave protiv CIK-a zbog, kako su rekli, izborne krađe.

Sertifikat nije primio ni poslanik SDS-a Dragan Mektić iz istog razloga kao PDP i SDP.

Podsjećamo, u skladu sa izbornim rezultatima, sa prostora Federacije BiH u novom sazivu Predstavničkog doma SDA će imati osam poslanika, stranke okupljene oko HDZ-a BiH pet, koliko će imati i SDP BiH. DF će imati tri poslanika, SBB BiH i Naša stranka po dva, dok će po jednog poslanika imati Nezavisni blok, Pokret demokratske akcije – PDA i A-SDA.

Iz Republike Srpske u Predstavničkom domu državnog parlamenta biće šest poslanika SNSD-a, tri poslanika SDS-liste, dva poslanika PDP-a, dok će po jednog poslanika imati DNS, Socijalistička partija i SDA.

KLIX

One thought on “Poslanici PDP-a u Parlamentu BiH istakli poruku s tri zahtjeva

  1. Sad kad su izgubili izbore nesto zahtijevaju. Cetiri godine nisu nista uradili, a sad sole pamet. Prodavci magle

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *