Loše vijesti za pivopije: Evo zašto je pivo loše po vas

Objavljeno: 6.12.2018.


Pivo ima gore posljedice od samog mamurluka, i to dosta gore! Ljudi koji dnevno piju oko 2 i po litra piva podižu nivo arsena u tijelu za oko 30 procenata!
Alkohol u pivu može da pogorša sposobnost tijela da svari supstance koje sadrže žitarice iz piva, na taj način ostavljajući ih u vašem organizmu. Uz pivo i namirnice poput ribe i riže izazivaju zadržavanje arsena u organizmu.

Arsen se nalazi svuda oko nas, tako da vrlo lako može da dospije u vodu i namirnice koje svakodnevno konzumiramo. I naravno da trovanje njim neće doći ako s vremena na vrijeme pojedete suši ili rižoto, ali svakodnevni unos namirnica punih arsena vremenom može da dovede do zadržavanja većih količina u organizmu.

Foto: Profimedia

Svjetska zdravstvena organizacija procijenila je da dugoročna izloženost od oko pet godina može da izazove ozbiljnije nus pojave, kao što su otkazivanje bubrega, različite vrste raka…

Održavajte zdravlje organizma tako što ćete da jedete raznovrsnu zdravu hranu i ne zadržavajte se samo na jednoj vrsti hrane… I bacite se na antioksidante, vitamini A, B,C i E kao i riboflavin i folna kiselina mogu da smanje rizik za oko 68 procenata.

Foto: Profimedia / Priredio: D. K.

Mens Health

One thought on “Loše vijesti za pivopije: Evo zašto je pivo loše po vas

  1. Naravno da ništa ne valja ako se pretjerano konzumira. Ako neko danas popije 2,5 litara piva ja tog smatram za alkoholičara, a ako povremeno popijete flašu piva od pola litre ili jedno malo pivo, naravno da će pivo blagotvorno uticati na vaš organizam. Tu naravno ide i kvalitetna ishrana.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *