Izvještaji sugerišu da će se Nintendo Switch prodavati bolje nego PS4 u 2019. godini

Objavljeno: 2.12.2018.


Ranije ove nedelje analitičari su objavili predviđanja da Nintendo Switch neće uspeti da ostvari prodaju koja je prognozirana u dvogodišnjem planu, a prodaće sa za oko tri miliona manje primeraka konzole.
Međutim, najnoviji izveštaj sugeriše da ovo neće usporiti preuzimanje tržišnog udela hibridne konzole nad rivalima, a očekuje se da će Switch imati bolju prodaju nego PlayStation 4 i Xbox One tokom 2019. godine.

Očekuje se da će se Xbox One ponovo naći iza konkurencije, sa isporučenih 10 miliona konzola naredne godine, a istraživačka kompanija StrategyAnalytics predviđa da će Nintendo preuzeti vodeću poziciju od kompanije Sony. Kombinovana prodaja PS4 i PS4 Pro konzola bi trebalo da iznosi 17,1 milion primeraka, dok će se Switch prodati u 17,3 miliona primeraka tokom naredne godine.

Ipak, Sony ostaje vodeća kompanija kada je u pitanju ukupna upotreba konzola na tržištu. Gotovo polovina svih konzola na tržištu su PlayStation, a zanimljivo je da je čak 84 procenta korisnika odbacilo ranije verzije konzole u korist PS4 ili PS4 Pro modela.

Dalje analize pokazuju da je prihod od tržišta konzola ponovo u porastu, a očekuje se da će do kraja godine dostići 15,4 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 7,6% na godišnjem nivou.

Izvor: KitGuru

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *