Vilić: Zakon je sve regulisao

Objavljeno: 28.11.2018.


U skladu sa Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH precizno je propisano da je organizovanje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa BiH isključivo u nadležnosti ove Direkcije.
Rečeno je ovo u Direkciji na upit Srpskainfo zbog čega je zabranjeno pripadnicima MUP-a Republike Srpske da obezbjeđuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Direkcija je 25. novembra uputila pismo Dodiku u kojem ga obavješavamo o načinu pružanja osiguranja i neposredne fizičke zaštite za funkciju izabranog člana Predsjedništva BiH – rekao je direktor Direkcije Mirsad Vilić.

On je dodao da, radi provođenja zakona i obezbjeđenja bezbjednosti članova Predsjedništva BiH, policijski službenici Direkcije, prevashodno iz bezbjednosnih razloga, će spriječiti ulazak svi naoružanih osoba u zgradu Predsjedništva BiH, a koji nisu službenici Direkcije.

– U skladu sa tim ne postoji mogućnost da druga policijska agencija obavlje neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH – poručuje Vilić.

(Srpskainfo)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *