Simić: Napoli izmori protivnika dok ne nađe rupu u odbrani

Objavljeno: 27.11.2018.


Fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić rekao je pred put u Napulj šta misli da je najveća snaga Napolija sa kojim Zvezda igra u petom kolu grupe C, LIge šampiona.
Simić kaže da će utakmica na San Paolu biti različita od one u Beogradu igrane pre dva i po meseca. Napoli je tada bio bolji, ali se Zvezda odbranila (0:0).

Sličan scenario ne bi i sada smetao nikome iz Ljutice Bogdana 1.

“Ne želimo ništa da obećavamo. Svakako da smo posle pobede protiv Liverpula nešto konkretniji i opasniji i da idemo sa dosta samopouzdanja tamo. Igramo protiv ekipa koja ne samo da može da zapreti nego može da pobedi bilo koga u Evropi, tako da nemamo šta da pretimo, daćemo svoj maksimum i probaćemo da ostvarimo što pozitivniji rezultat”, rekao je Simić novinarima pred put u Napulj.

Posle Pariza i Liverpula, istekla je zabrana navijačima Srbije i oni će moći na gostovanje u Napulj.

“To će nam značiti, sigurno smo bar 20, 30 posto bolja ekipa kad imamo navijače i njihov vetar u leđa”
, kaže Simić. Zvezdin vezista očekuje drugačiju utakmicu nego u Beogradu jer se i Napoli u međuvremenu iskristalisao kao ekipa.

“Tad su imali skroz novog trenera, sad su već prošli neki period adaptacije sa njim. Mi smo sa druge strane stekli malo iskustva u Ligi šampiona u ovih nekoliko utakmica, nije malo, značilo nam je i to se videlo na ovoj poslednjoj utakmici u LŠ. Očekujem da i mi budemo malo konkurentniji”
, kaže Simić koji smatra da je poslednjom utakmicom njegova ekipa pokazala da može da se nosi i sa najjačima.

“Najveća snaga im je taj njihov posed. Umeju da izmore protivnika tim pasovima i dugim akcijama i onda nađu neku rupu u odbrani. To zahteva veliku koncentraciju, veliku dozu trčanja, ali dobro, spremni smo za to”, tvrdi Simić.

Na pitanje da li on i ostali vezisti mogu kontrolom lopte da malo rasterete svoju odbranu, Simić veruje da mogu.

“Ako smo mogli da igramo sa vicešampionom Evrope, svakako da možemo i protiv Napolija. Potrebno je da ponovimo to… da imamo samopouzdanja i mirnoće na sredini terena, to je jako dobro funkcionisalo u Beogradu, nadamo se da će i tamo”, naglasio je Simić koji priznaje da ekipa potajno razmišlja i o prolazu dalje “Zašto da ne? Sportski je nadati se”, zaključio je Veljko.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *