Novo hapšenje Srba na Kosmetu

Objavljeno: 27.11.2018.


Kosovska policija saopštila ja da je uhapsila četvoricu Srba koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i službenih ovlašćenja, javlja KoSSev.
U saopštenju se navodi da je do hapšenja došlo nakon višemesečne istrage Odeljenja za borbu protiv korupcije. Uhapšeni su službenici Ministarstva za infrastrukturu. P.N. (1962), B.D. rođen (1974), B.K. (1980), M.B. (1962),

Za još jednim osumnjičenim se traga.

Osnovano se sumnja da su gorenavedeni službenici na protivzakonit način licencirali teoretska pitanja (ispitivač) za vozačke dozvole. Time su nezakonito uticali na teoretske testove za kandidate za vozačke dozvole, navodi se.

U toku ove policijske operacije izvršeni su pretresi na pet lokacija, od toga u tri kancelarije Ministarstva infrastrukture, jedna je kancelariji u regionalnoj jedinici za vozačke dozvole u Prištini i u jedna je u regionalnoj kancelariji za vozačke dozvole u Đakovici, saopšteno je.

Kosovska policija je u toku kontrole na ovim lokacijama oduzela i nekoliko relevantnih dokaza koji se povezuju sa slučajem kao što su dokumentacija, elektronska oprema, mobilni telefoni itd. Prikupljeni dokazi će biti procesuirani prema zakonskoj proceduri, istaknuto je u saopštenju.

Nedavno su u dva navrata uhapšeni visoki službenici ministarstva zdravlja koji se terete za zloupotrenu skoro dva miliona i četiristohiljada evra. Svih četvoro su kosovski Albanci.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *