Đorđević: Najteži “prozor” do sada, Zagorcu treba reprezentacija

Objavljeno: 26.11.2018.


Aleksandar Đorđević, selektor košarkaša Srbije, rekao je da naš tim očekuje možda i najteži “prozor” u čitavim kvalifikacijama za Mundobasket.
Đorđević je u ponedeljak okupio “Orlove” za utakmice sa Izraelom 30. novembra i Grčkom tri dana kasnije.

Selektor će moći da računa na igrače iz Evrolige – Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Vasu Micića, ali ne i na sve koje je Sale tražio.

“Pokušali smo da dovedemo i Nikolu Milutinova za utakmicu protiv Grka, razgovarao sam više puta o tome sa trenerom Olimpijakosa Dejvidom Blatom, ali grčki klub nije pristao da ga pusti zbog klupskih obaveza, jer tri dana kasnije imaju gostovanje u Kaunasu…”, rekao je Đorđević.

Na temu mečeva koji čekaju našu nacionalnu selekciju, selektor je rekao:

“Novi ’prozor’, nove zahtevne utakmoce su pred nama, dve izuzetno teške… Po mom mišljenju, ovo je najteži ’prozor’ do sada, ali je glupo da se stalno vraćamo na istu priču… Sve te neke stvari vezane za povrede i klupske rasporede nam otežavaju posao. Nije lako, ni igračima nije lako… Košarka je igra automatizma, pobednička košarka ne trpi greške, one se ispravljaju uigranošću, a mi za to imamo najmanje vremena i veoma je teško da pružimo najbolje što možemo u svakoj utakmici. Međutim, to je što je, ono što znate – nema izgovora! Idemo da probamo da pobedimo obe utakmice, prvo ovu u Izraelu koja će biti izuzetno teška… Čeka nas ekipa koja je poslednje dve utakmice izgubila u poslednjoj sekundi, jednu u produžecima sa Nemačkom… Imaju hemiju, dobre atlete posle dužeg vremena na visokim pozocijama, dobru organizaciju koja kreće od Blata i Mekela, ambijent će sigurno biti na njuhovoj strani… U nekim našim kalkulacijama ta posledenja utakmica protiv njih u Beogradu u sledećem ’prozoru’ može da bude odlučujuća za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Na nama je da ne dođe do toga i da probamo da već sada na neki način rešimo to pitanje u kvalifikacijama, koje su ispale teške, ne samo za nas već za sve ekipe”.

Đorđević se osvrnuo i na zdravstveni bilten.

“Rade Zagorac ima problem sa povredom nosa. Dogovorili smo se još kada sam gledao Partizan u Trentu da bude ponovo sa nama, da se vrati i priključi ekipi jer je igrač kome je, po mom mišljenju, izuzetno potrebno reprezentativno iskustvo. Ne kažem da je ovo neki rad količinski, imaćemo samo dva-tri treninga, ali treba da oseti ponovo da je deo ove priče i nadao sam se da će moći da nam pomogne, a videćemo kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Što se tiče ostalih, većina ima neke male povrede i razne upale, ali to je normalno. Oni su profesionalci i znaju da se nose sa tim…”, objasnio je Đorđević.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *