Sramota FIFA – Infantino zahtjevao da se Superklasiko igra zbog novca!

Objavljeno: 25.11.2018.


Đani Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), zahtjevao je da se “Superklasiko” odigra u subotu, uprkos velikim neredima u Buenos Ajresu.
Foto: Getty

River Plejt i Boka Juniors sastaju se u finalu najvećeg takmičenja u Južnoj Americi, ali je zbog velikih nereda revanš meč na “Monumentalu” odložen.

Domaći navijači kamenovali su autobus Boke i povredili nekoliko fudbalera, što je izazvalo incidente sa policijom, posle čega je duel odložen za nedelju.

Infantino je bio gost Argentinaca i, prema informacijama uglednih domaćih novinara, dok je trajala drama ispred stadiona i u svlačionicama, insistirao na odigravanju utakmice jer su TV prava bila rasprodata.

“Želim da neko bude odgovoran za ovo. Meč mora da bude odigran danas”, rekao je Infantino na sastanku čelnika dva kluba i predstavnika KONMEBOLA.

Nakon sastanka pojavili su se nezvanični navodi da je Švajcarac čak zapretio predsedniku Boke Juniors Danijelu Anhelisiju da će Boka biti diskvalifikovana ako ne bude pristala da igra. Zbog toga je derbi odložen sa 21.00 na 22.00, potom na 22.30, pa na 23.15, pre nego što je stigla odluka o otkazivanju.

U međuvremenu, potvrđeno je da je utakmica odložena za nedelju od 21.00 po srednjoevropskom vremenu, ali je stadion “Monumental” suspendovan i još nije poznato kako će se situacija razvijati.

Prva utakmica na “Bombonjeri” završena je nerešeno 2:2.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *