PRAVDA ZA DAVIDA – 245. DAN

Objavljeno: 25.11.2018.


Uprkos lošem vremenu, u centru Banjaluke i večeras je održano protestno okupljanje grupe “Pravda za Davida”. Porodica Dragičević i građani i dalje traže da se otkriju imena ubica i saučesnika u slučaju ubistva dvadesetjednogodišnjeg studenta Davida Dragičevića.
Okupljajući se svake noći na trgu grupa “Pravda za Davida”od marta ove godine bori se za istinu i pravdu. Organizovana su i četiri velika skupa, ali još uvijek nisu poznate okolnosti pod kojima je smrtno stradao David. Zbog toga, građani su poručili da neće odustati, da će svake noći u istom terminu biti na trgu, a Davor Dragičević podsjetio je da će još jedan veliki skup organizovati na proljeće, tačnije 7. aprila 2019. godine.

“Država mi je ubila dijete i moju dušu. 7. aprila 2019.godine idem ga otkopati i dovesti ovdje i to će biti kraj. Probajte me zaustaviti, pa se nećete dobro provesti. Neće biti ni kula ni gradova, ili neće biti mene”-poručio je Davor Dragičević.

“Ja se nadam da će ovo sve biti riješeno i prije 7.aprila. To kažem jer Davor ima jednu ljudinu kraj sebe, a to je Ifet Feraget”-naglasio je član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv.

Mnogobrojni građani svojim dolaskom ponovo su pokazali svoju istrajnost. I 245 dana pružili su podršku roditeljima pokojnog Davida Dragičevića, te odgovorili zbog čega i dan danas dolaze na trg.

“Mene ljudi na ulici pitaju da li mi je David nešto bio. Bio je naš sugrađanin. Nažalost bio je, a više nije. On je monstruozno ubijen, a najmanje što možemo da učinimo za njega i njegove roditelje, jeste, da dnevno budemo bar pola sata na ovom trgu”-navela je Nensi Puškar.

Osam mjeseci je prošlo od ubistva Davida Dragičevića. Osam mjeseci njegova porodica zajedno sa građanima traži odgovor na samo jedno pitanje. Traže da se otkrije ko stoji iza ubistva dvadesetjednogodišnjeg studenta Davida Dragičevića. Njegov otac Davor ponovio je da ima snage još da se bori za svoga sina, sve dok ubice i saučesnici ne završe tamo gdje im je mjesto.

BN TV
Foto: Srpskainfo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *