Novi BMW M3 s pogonom na zadnje i na sva četiri točka

Objavljeno: 25.11.2018.


Ljubitelji tradicije mogu da se raduju jer BMW navodno namerava da ponudi novi M3 u verziji s pogonom samo na zadnje i u verziji s pogonom na sva četiri točka. Isti izvor, čije informacije prenosi BMW Blog, kaže da će prva verzija biti dostupna s ručnim i automatskim menjačem, dok će model s pogonom na sva četiri točka biti isključivo dostupan s automatskim prenosom.
Pomenutim ljubiteljima tradicije bi mogla da zasmeta tek jedna stvar. Naime, verzija s pogonom na zadnje točkove bi navodno trebalo da bude nešto slabija, odnosno njen motor će razvijati nešto manju snagu, a za koliko manju trenutno nije poznato.

Sledeću generaciju modela M3, i M4, će pokretati novi bi-turbo 3.0 redni 6-cilindrični motor snage oko 450 do 460KS. U ponudi bi trebalo da se nađe i varijanta Competition čija snaga će se kretati oko 500KS, a od ostatka ponude će se razlikovati i drugačije podešenim oslanjanjem, snažnijim kočnicama i sl. M3 Competition će biti dostupan samo s pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem.

Dolazak novog M3 se na tržište očekuje tokom sledeće godine, a uz limuzinu ovaj put bi kupcima trebalo da bude dostupan i karavanski M3.

Izvor: Autonet

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *