LG smartfon sa čak 16 kamera? Može!

Objavljeno: 25.11.2018.


Fotoaparat je oduvek bio važna karakteristika LG pametnih telefona. U 2011. godini LG je bio među prvim proizvođačima koji su predstavili telefon sa dvostrukom kamerom, LG Optimus 3D.
Trebalo je malo vremena pre nego što je dvostruka kamera postala pravi trend, ali danas možete pronaći više modela smartfona sa tri ili čak četiri objektiva kamere.

Kompanija LG je spremna da napravi još jedan korak dalje. Korejska kompanija podnela je patent kod USPTO za pametni telefon sa 16 objektiva kamere, drugim rečima heksadecimalnom kamerom. Patent je odobren 20. novembra 2018.

Objektivi se postavljaju u određenu krivinu unutar matričnog rasporeda. Objektivi mogu da prave slike iz više perspektiva. Korisnik može odabrati jedan određeni objektiv za snimanje fotografije, a takođe je moguće odabrati više sočiva.

Slike koje se prave u isto vreme od strane različitih objektiva, mogu se kombinovati u pokretnu sliku. Tada je moguće odabrati deo fotografije, kako bi se ovo zamenio delom slike koju je snimio drugi objektiv. Čak je moguće kombinovati nekoliko delova različitih fotografija zajedno. Takođe možete izabrati glavu osobe, recimo, nakon čega je možete pomerati u skoro idealnu, željenu poziciju.

Pored fotoaparata, blic i ogledalo su takođe postavljeni pozadi. Ogledalo sa zadnjom kamerom omogućuje korisniku da se fotografiše u autoportret režimu. Pored toga, patent opisuje mogućnost integrisanja drugog displeja na zadnjoj strani uređaja. Ovaj ekran nije prikazan na skicama. Osim toga, izlazna audio jedinica se nalazi sa zadnje strane. Ovaj zvučnik radi zajedno sa prednjim zvučnikom, radi stvaranja stereo zvuka.

Ovde možete naći kompletan patent LG-a u PDF formatu.

Izvor: LetsGoDigital

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *