Kamenovanje fudbalera Boke odložilo Superklasiko!

Objavljeno: 25.11.2018.


Fudbaleri Boke Juniors i River Plejta trebalo je da se sastanu se u revanš meču finala Kopa Libertadoresa, ali je meč odložen.
Foto. Getty

Posle spektakla u prvom meču (2:2) sve je bilo spremno za revanš finala, ali je meč odložen zbog velikih nereda uoči meča.

Fudbaleri Boke Juniors su kamenovani od strane navijača Rivera i jednostavno nisu bili u stanju da odigraju duel.

Navijači Rivera su ubacili kamenje u autobus fudbalera Boke, a koristili su i suzavac. Povređeno je nekoliko fudbalera prilikom napada, od kojih je par završilo u bolnici. Kapitenu Pablu Peresu staklo je završilo u oku, ali on je bio spreman da počne meč.

Predsednik FIFA Đani Infantino je navodno zapretio Boki da mora da odigra meč, ili će u suprotnom biti diskvalifikovana, kažnjena finansijski i izbačena iz takmičenja na pet godina.

Dugo se polemisalo da li će se meč uopšte odigrati, a on je prvobitno pomeren – sa 21.00 na 22.00, a zatim na 23.15 po srednjeevropskom vremenu.

Par minuta nakon što je prošao poslednji termin odigravanja čelnici FIFA, AFA i CONMEBOL-a su odlučili da se utakmica ipak odložni posle “džentlmenskog dogovora”.

Navijači Rivera koji nisu bili na stadionu su se sve vreme “jurili” sa policijom, koja je bila primorana da upotrebi gumene metke.

Meč je zvanično pomeren za nedelju i igraće se od 21.00 po srednjeevropskom vremenu. Nema nikakvih zvaničnih informacija, ali moguće je da River bude kažnjen zbog ponašanja navijača i da se susret na Monumentalu odigra bez publike.

Izvor: B92

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *