Priština: Uhapšeni Srbi u sudu, počelo ročište

Objavljeno: 24.11.2018.


U Osnovnom sudu u Prištini počelo je ročište o zahtevu Specijalnog tužilaštva za određivanje mere pritvora za osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Ivanovića pritvoreni su Dragiša Marković, Saša Đurić i Nedeljko Spasojević.

Marković i Spasojević su pripadnici kosovske policije.

Ročište se održava u Odeljenju teških krivičnih dela.

Kako saznaju prištinski mediji, tužilaštvo zastupa specijalni tužilac Sulj Hodža, koji će, kako se očekuje, zatražiti meru pritvora od 30 dana za trojicu osumnjičenih.

Medijima nije dozvoljeno da prate ročište.

Saša Ćurić, četvrti uhapšeni u akciji kosovske policije zbog ometanja policije prilikom hapšenja, biće priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Prema rečima advokata Dejana Vasića, koji brani jednog od trojice uhapšenih za ubistvo Ivanovića, Ćurić će pred sudom, pošto se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, odgovarati za ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Svoj četvorici u nedelju oko šest sati ujutru ističe zadržavanje u policiji do 48 sati, i u tom roku treba da bude doneta odluka o predlogu tužioca da im se odredi pritvor do 30 dana.

Pritvor je specijalno kosovsko tužilaštvo u Prištini zatražilo da sud odredi za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, on može da ispita uhapšene u svakom trenutku – ili u roku od 48 sati ili kasnije, kako se i očekuje.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9 h ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Beta, Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *