Qualcomm će predstaviti Snapdragon 8150 na Havajima za deset dana

Objavljeno: 24.11.2018.


Qualcomm će na početku narednog meseca predstaviti svoj najnoviji mobilni procesorski čip na svom godišnjem tehničkom samitu, ako je sudeći po pozivnici koja je poslata medijima.
Ovaj gigant za proizvodnju mobilnih ćipova je poslao medijske pozivnice za svoj sledeći veliki događaj, lansiranje koji će se održati na Havajima 4. decembra.

Uglavnom, očekuje sa da Qualcomm predstavi svoj najnoviji čipset za premijum mobilne uređaje, Snapdragon 8150 SoC, naslednika prošlogodišnjeg Snapdragon 845 koji je lansiran na Snapdragon Technology Summit-u 2017 na Havajima. Očekuje se da će Adreno 640 doći uz Snapdragon 8150 kao grafički čip.

Iako nomenklatura predlaže da sledeći čipset treba da bude deo šeme imenovanja “Snapdragon 8xx”, neke glasine ukazuju na brendiranje “Snapdragon 8150” što bi moglo biti samo radno ime za novi čip. Neki krugovi tipuju da bi se nazvati Snapdragon 855 kada ga objave, ali je mala verovatnoća za to. Verujemo da će Samsungovo deseto izdanje uređaja iz Galaxy serije, Galaxy S10, možda biti prvi smartfon na svetu koji će ove godine predstavljati ovaj vodeći SoC tokom naredne godine. On bi mogao biti ekskluziva za Samsungov pametni telefon na početku godine, ali ovo je za sada čista spekulacija.

Prema izveštaju PC Pop-a, predstojeći Snapdragon 8150 SoC će usvojiti “veliki, srednji i mali dizajn arhitekture jezgra” koji se sastoji od 2 super velika jezgra, 2 velika jezgra i 4 mala jezgra. Procenjuje se da će se ukupne performanse povećati za oko 30% u odnosu na Snapdragon 845, ali ćemo morati sačekati do objavljivanja da vidimo šta Qualcomm opisuje kao poboljšanje u svom novom vodećem mobilnom SoC-u.

Slogan događaja na pozivnici je “Dare to be the first 5G mobile experience” što je i više od nagoveštaja za prisustvo 5G mogućnosti u Snapdragon 8150 SoC.

Qualcomm je poslao pozivnice za medije s paketom Oculus Go uređaja koji se može koristiti za gledanje VR video poziva. Lansiranje će se održati u Mauiju, Havaji, u sklopu trodnevnog tehnološkog samita koji će se održati od 4. do 6. decembra.

Izvor: Gadgets 360

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *