Novi Mini John Cooper Works GP stiže 2020. godine

Objavljeno: 24.11.2018.


Na zvaničnom Twitter profilu Minija je potvrđeno da novi John Cooper Works GP dolazi 2020. godine.
Detalji i fotografije nisu objavljeni, ali koncept predstavljen ove godine na Goodwood festivalu brzine nagoveštava dizajn produkcijskog modela.

Prva i druga generacija modernog Minija je ponudila JCW GP model krajem životnog ciklusa, a to se dogodilo 2006. i 2012. godine. Novi JCW GP će stići nešto pre očekivanog predstavljanja novog Minijevog hatchbacka. Član BMW-ovog upravnog odbora Peter Schwarzenbauer je rekao da je Mini John Cooper Works GP u fazi razvoja i da će se pojaviti 2020. godine.

Britanski brend u vlasništvu BMW-a je saopštio da je koncept inspirisan pobedama na reliju u Monte Karlu krajem šezdesetih godina.

Pomenuti koncept ima ekstremni dizajn koji verovatno neće biti prenesen na produkcijski model u potpunosti, što je očekivano.

Poslednji JCW GP je pokretao 1,6 litarski četvorocilindrični benzinski motor s turbo punjačem koji je razvijao 215KS, a automobil je ubrzavao od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi.

Aktuelni standardni JCW ima 2,0 litarski četvorocilindrični benzinski motor s turbo punjačem koji isporučuje 227KS i do “stotke” ubrzava za 6,3 sekunde.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *