Intervju čuvan 27 godina: Kurt Kobejn obožavao rep

Objavljeno: 24.11.2018.


Kurt Kobejn je 1991. godine, nekoliko dana prije izlaska ”Neverminda”, najuspešnijeg albuma Nirvane, dao intervju 21-godišnjem studentu Robertu Lorusu koji je snimak njihovog razgovora objavio tek ovog mjeseca, 27 godina kasnije.
Foto: YouTube Screenshot

“Moj sramotni intervju s Kurtom Kobejnom, 20. septembra 1991. godine”, naslov je teksta u okviru kog je objavio snimak. “Ne glumim samodopadnu skromnost kad ovo kažem, ovo je objektivno užasno po svim novinarskim standardima”, napisao je Loruso i objasnio zašto smatra da je loše odradio taj intervju.

“Moja pitanja su bila jako loše oblikovana jer sam nisam dobro obavio istraživanje koje je bilo i netačno”, objasnio je. Međutim, kaže da je odlučio da objavi intervju jer je “to ipak deo istorije”. “I prijatelji mi stalno dosađuju da objavim to smeće”, dodao je.

Intervju je odrađen u Kanadi, tačnije u Ontariju. “Dok smo razgovarali imao sam osećaj da on uopšte ne uživa u svom uspehu. Nisam to tad mogao da razumem. Bio sam toliko opijen njegovim talentom i uspehom, bio sam ljubomoran, tako da uopšte nisam mogao da shvatim zašto je on toliko indiferentan prema svemu tome. Nekoliko godina kasnije postalo mi je jasno. Shvatio sam da uspeh ne znači baš ništa ako ti se svet raspada. Depresija je okrutan lopov koji ti oduzme život u samo jednom trenutku”, napisao je Robert.

Između ostalog, Kurt se u intervjuu objavljenom na bandcamp.com osvrnuo na “bele repere”.

“Ja sam obožavatelj rap muzike. Nisam zapravo fan, ali je volim i poštujem jer je to jedan od retkih originalnih oblika muzike. Kad gledaš belca kako repuje isto je kao i kad ga gledaš kako pleše. Ne znamo da plešemo i ne znamo da repujemo”, rekao je Kobejn tad.

Kurt Kobejn, frontmen Nirvane, ubio se 5. aprila 1994. godine.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *