Žrijeb za EP 2019: “Orlići” u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Danskom

Objavljeno: 23.11.2018.


U Bolonji je obavljen žreb grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu za reprezentacije do 21 godine. Srbija će imati prilično teške rivale u grupi B.
Odlučeno je da “orlići” koje predvodi selektor Goran Đorović, na turniru koji će se održati u Italiji od 16. do 30. juna, budu u grupi sa Nemačkom, Austrijom i Danskom.

U A grupi igraće domaćin Italija, Belgija, Poljska i Španija, dok će u C grupi igrati Engleska, Hrvatska, Rumunija i Francuska.

U polufinale će se plasirati pobednici grupa i najbolji drugoplasirani tim iz sve tri grupe, a treba naglasiti da će polufinalisti ujedno obezbediti i četiri mesta za takmičenje na Olimpijskom turniru u Tokiju 2020.

Turnir će se održati na stadionu u Seravaleu u San Marinu, zatim u Udinama, Trstu, Ćezeni, Ređo Emiliji i Bolonji.

Srbija će svoje mečeve igrati 17, 20. i 23. juna, polufinala su na programu 27, a meč za titulu 30. juna.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović izazio je zadovoljstvo žrebom grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

Srbija je svrstana u B grupu sa Nemačkom, Austrijom i Danskom, a turnir će se održati u šest gradova od 16. do 30. juna 2019.

Možemo da budemo zadovoljni. Ovde se nalaze najbolje mlade reprezentacije u Evropi, a svoj kvalitet moramo da pokažemo na terenu.Poznajemo Austriju iz naše kvalifikacione grupe, o Nemcima nema potrebe da se priča, a upoznaćemo se i sa Danskom. Na ovom nivou sve selekcije imaju ambicije i svi kreću, uslovno rečeno, od nule. Ja verujem u našu selekciju, važno je da svi igrači budu zdravi i spremni a mi ćemo polako početi da radimo ono što nam je u planu do leta. Uglavnom, ponoviću da možemo da budemo zadovoljni grupom“, izjavio je Đorović.

Sportski direktor FS Srbije Darko Kovačević, takođe smatra da imamo razloga za optimizam. On je ubeđen da ovaj tim “orlića” može da ostvari uspeh.

Nema lakih utakmica na Evropskom prvenstvu, a sve selekcije sa kojima ćemo igrati u grupi imaju kvalitetne timove. Mislim da imamo kvalitetnu reprezentaciju, da imamo dobrog selektora i ja se nadam najboljem. Moramo pozitivno da razmišljamo, lično sam uvek optimista i nadam se da ćemo biti prvi u grupi. Naglašavam, sigurno da neće i ne može biti lako, jer nalazimo se u društvu najboljih mladih reprezentacija u Evropi“, rekao je Kovačević.

U polufinale će se plasirati tri pobednika grupa i najbolji drugoplasirani tim. Sva četiri tima koja se plasiraju u polufinale ujedno će izvaditi vizu i za olimpijski turniru u Tokiju 2020.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *