SIPA uhapsila 11 lica zbog droge

Objavljeno: 23.11.2018.


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko distrikta BiH, juče su na području Brčkog i Ugljevika, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Parti” usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga.
Tom prilikom 11 osoba lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivčno djelo iz člana člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi osoba, stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela.

U toku istrage prema osumnjičenim osoba i prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

– Opojna droga „spid“ u ukupnoj količini od 1769,02 g.;
– Opojna droga „marihuana“ u ukupnoj količini od 3493,152 g.;
– Opojna droga „kokain“ u ukupnoj količini od 18,648 g;
– NN praškasta materija koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama u količini od 49,05 g;
– jedno putničko motorno vozilo;
– digitalna vaga;
– drobilica za duvan;
– novac u iznosu od 3.725,00 evra i 700,00 KM;
– 13 mobilnih telefona i 11 SIM kartica.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će tokom dana biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

(Vijesti)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *