Ljekovitost meditacije: Probudite muškarca u sebi

Objavljeno: 23.11.2018.


Momci, ovo morate da shvatite veoma ozbiljno! Znamo da ne volite da vam se okoliša, zato ćemo preći direktno na poentu – meditacija nije za mlakonje!
Vjerovali ili ne, meditacija će vas učiniti većim muškarcem nego bilo šta drugo. Pravi razlog meditiranja ne mora da bude “pronalaženje samog sebe” ili neko duhovno putovanje koje treba započeti (što, takođe nije lako, iako se često na te stvari posmatra kao na “ženskaste”). Istraživanja su pokazala da su ljudi koji meditiraju redovno generalno produktivniji i uspješniji u svakodnevnim stvarima.

Meditacija može da vam pomogne u poslu, povećava nivo koncentracije, samopouzdanja i budi vašu empatiju.

Serija istraživanja dokazala su da čak i profesionalci pokazuju razliku u “performansu” kada meditiraju. Utvrđeno je da se tim putem poboljšava protok krvi kroz mozak, poboljšavajući koru velikog mozga – a samim tim i mogućnost pamćenja.

Foto: Shutterstock

Meditacija vam može pomoći i u teretani.

10 minuta meditiranja nakon vježbe može poboljšati lučenje hormona rasta i smanjiti stres u mišićima i zglobovima.

Na kraju, meditacija vam pomaže da budete bolji muž/partner (prvenstveno bolji čovjek). Stres nas okružuje, i najčešće je naš partner taj koji izvuče deblji karaj kad se on prelije. Smanjiti nivo stresa je nužnost – i umjesto da se “iskaljujemo” na bližnjima, morate pokušati da ga kanališete.

Zato sljedeći put nemojte tek tako da otpišete meditaciju kao “nešto za mlakonje” i “ženskasto”, već razmislite da li je vrijeme da vježbanje stavite po strani i da se koncentrišete na psihičku snagu, postajući mušakarac koji znate da možete biti!

Mens Health

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *