Veliki povratak zvanično: Kubica u Vilijamsu

Objavljeno: 22.11.2018.


Poljak Robert Kubica posle osam godina se vraća u Formulu 1 pošto će od naredne sezone voziti za ekipu Vilijamsa.
Kubica se u tom timu pridružio mladom Britancu Džordžu Raselu sa kojim je prethodno postignut dogovor, pa će njih dvojica predstavljati britanskog konstruktora sledeće sezone.

Želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda kroz koji sam prošao proteklih godina. Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1, delovalo je kao nemoguća misija, ali sada je jasno da je moguće. Veoma sam uzbuđen što ću naredne sezone ponovo biti tu“, izjavio je 33-godišnji Poljak, koji je 2010. godine doživeo tešku povredu ruke zbog koje je njegova karijera bila prekinuta.

U međuvremenu, Kubica je imao priliku da testira bolid Renoa, a od 2017. isto je činio i sa Vilijamsomovim. Sada je došao red za povratak na veliku scenu.

Ova godina je bila teška, ali sam naučio mnogo toga. Želim da zahvaim Sir Frenku i Kleru na ovoj prilici. Biti ponovo u F1 jedno je od najvećih dostignuća u mom životu. Ne mogu da dočekam da ponovo vozim. Hvala svima još jednom“, zaključio je iskusni automobilista.

Poljak je u F1 debitovao na Velikoj nagradi Mađarske 2006. godine i od tada je zabeležio 76 startova kao vozač BMW Zaubera i Renoa. Najveći uspeh mu je trijumf u Kanadi 2008. godine, a još 11 puta se našao na podijumu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *