FA Engleske pokrenula istragu protiv Fulama zbog optužbi o korupciji

Objavljeno: 20.11.2018.


Klub iz Londona nalazi se na udaru istražnih organa posle optužbi koji je na njihov račun uputio bivši funkcioner Kreg Klajn.
On je otpušten u novembru prošle godine posle serije sukoba sa članovima uprave Fulama. Pre mesec dana je preko Tvitera poručio kako ima dokaze o korupciji unutar kluba.

Fudbalska asocijacija Engleske je nedavno poručila kako prati sve navode, a u utorak je i definitivno potvrđeno da je otvorena istraga. I Fulam i vlasnik Šahid Kan su odbacili optužbe.

Klajn je tokom svog rada u Fulamu imao niz nesporazuma sa vlasnicima po pitanju skautinga igrača, transfera i saradnje sa agentima i optužio je Fulam za prevaru, eksploataciju dece i rasizam.

Neke od njegovih optužbi odnose se i na Kanovu ponudu za kupovinu stadiona “Vembli”, koja je kasnije povučena, dok je vlasnik Fulama tvrdio da razlog za odustajanje nisu bile Klajnove optužbe.

Inače Klajn je dugogodišnji prijatelj Kanovog sina Tonija. Sarađivao je sa porodicom godinama pre nego što je raspoređen u Fulamov tim za regrutaciju igrača. Ipak, turbulentni odnosi sa pojedincima i neslavan odlazak pre godinu dana uticali su na drastično pogoršanje odnosa.

U Fulamu veruju da njegove optužbe nemaju kredibilitet dok on poručuje da je bio svedok brojnih nepravilnosti tokom svog boravka u Londonu.

Klub sa “Krejven kotidža” je poslednji na tabeli Premijer lige. Nedavno je smenio menadžera Slavišu Jokanovića i na njegovo mesto doveo Italijana Klaudija Ranijerija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *