Amazonka sa Novog Zelanda koja uči žene da se ne izvinjavaju

Objavljeno: 20.11.2018.


Dugi crni dredovi i under-cut, glomazan nakit i originalne tetovaže, energija koja vibrira tako da pomjera sve oko sebe, upakovana u tijelo koje se ne stidi pulsirajućeg seksepila, sa sve netaknutim dlakama na nogama, rukama i ispod pazuha – to je prvi utisak o Shaki Wasasala, hajp djevojci i hip hop di-džeju iz Oklanda sa Novog Zelanda.
Shaki sam upoznala u Los Anđelesu na okupljanju Coverse antiheroja i influensera i satima nisam mogla da skrenem pogled. I uopšte me nije bilo sramota da blenem u nju, a ni njoj nije smetalo, jer je od starta očigledno da je u pitanju djevojka koja je navikla da bude centar energije u prostoriji. Half Queen, kako joj je umjetničko ime, šeta kroz masu i pozira za Instagram u romatičnoj haljinici sa cvjetovima i karnerima, a svaki njen pokret isijava snagu i sigurnost žene koja prije svega voli i prihvata sebe. Svoje obline, svoje mješovito porijeklo (mama joj je bjelkinja, a tata crnac), svoju prirodnu dlakavost od koje bi većina ljudi skrenula pogled…

Ova Novozelanđanka je završila studije filma i dio je oklandske hajp scene. Bavi se muzikom, režijom, modom i, naravno, feminizmom, a njen Instagram je biblija za samoljubav koju bi trebalo da posjetite bar jednom dnevno. I ne samo zbog šokantnog pazuha ili beskompromisnog modnog stila koji oživljava devedesete, već prije svega zbog poruka koje šalje…

…doživljaja sudbine

…muške potrebe da ućutkuju žene

View this post on Instagram

good morning! i don’t need ur opinion, permission, validation, rules, time, conditions, platform, resources, connections, money etc etc!!! i refuse to be silenced and deleted and forced to coddle the ego of the white man in a suit. every day i wake up with gratitude and new ways to bruise the fragile male ego as well as new ways to empower those who need it. i embody power and the divine feminine energy and i walk with the undying strength and unrelenting force of my ancestors. to you doubter and hater of women: no matter how many posts of mine are removed, no matter how many DJ sets i won’t get booked for, no matter how many people walk away thinking i am an ugly-hairy-ain’t shit bitch, you will still suck at djing, you will still be nothing but a waste of space with no legacy and no taste and your neck will still be under my foot.

A post shared by HALF QUEEN ORDER (@half.queen) on

…i prije svega činjenice da nikome ne mora sebe da objašnjava

Što i jeste suština! Zato drage žene kraljice, probajte već od danas da slijedite njen primjer i za početak probajte da kažete bar jedno “izvini” manje. Ko zna gdje to može da vas odvede.

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *