Kupus salata

Objavljeno: 19.11.2018.


Kupus i kim čine par čija se svojstva idealno nadopunjavaju. Jabučni ocat takođe posjeduje ljekovita svojstva, a ohrabrite se i na upotrebu bučinog ulja! Kada se naviknete na njegov miris, postaće nezamjenjiv u pripremi salata!




Sastojci

  • 600 g narezanog kupusa
  • 1 kašičica kima

Za salatni preljev

  • 1 kašika Vegete Twist za salatu
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike bučina ulja
  • 3 kašike jabučnog octa
  • prstohvat Vegeta Maestro crnog papra mljevenog

Priprema

  1. Narezani kupus pomiješajte s kimom i stavite u dublju zdjelu.
  2. Vegetu Twist salata pomiješajte s vodom i ostavite stajati 5 minuta. Dodajte bučino ulje, ocat, promiješajte i mješavinom prelijte narezani kupus.

Posluživanje: Salatu lagano izmiješajte i pospite paprom.

Savjet: Kupus je poželjno ranije začiniti da se stignu bolje prožeti svi sastojci.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 133 kcal / 556 kJ
Masti 10,71 g
Ugljikohidrati 9,17 g
Vlakna 4,41 g
Bjelančevine 2,27 g
Sol 0,79 g
Vitamin A 201,53 μg
Vitamin E 7,96 mg
Vitamin C 49,32 mg
Niacin 0,87 mg
Kalij 391,60 mg
Kalcij 74,53 mg
Fosfor 37,67 mg
Na 100 g proizvoda

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *