Putin otkrio šta je strateški potencijal Rusije, a nije oružje

Objavljeno: 17.11.2018.


Kultura je shvaćena kao strateški potencijal Rusije, u kom je jedinstvena raznovrsnost jezika i tradicije tokom istorije nadahnjivala slikare, pisce i muzičare da stvaraju kulturne brendove, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Na profesionalnim platformama foruma tradicionalno se okupljaju stvaraoci, državni i javni radnici, mecene iz raznih zemalja sveta. Problemi u humanitarnoj sferi na koje oni ukazuju imaju isti karakter, aktuelan za sve. Zajednička potraga za odgovorima ima očigledne perspektive za uspeh“, rekao je Putin na svečanom otvaranju sedmog Sanktpeterburškog međunarodnog kulturnog foruma, koji se tradicionalno održava na sceni Marijinskog teatra.

„Našu zemlju odlikuje jedinstvena raznovrsnost jezika i tradicija, oni su se vekovima međusobno preplitali, obogaćivali se međusobno i ispunjavali slikare, pisce i muzičare snagom i nadahnućem da stvaraju kulturne brendove koji, bez ikakvog preuveličavanja, imaju svetski značaj“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je naglasio da je to doprinelo razumevanju same kulture kao oblasti koja ima mirovnu misiju.

Prema njegovim rečima, kulturni brendovi imaju svetski značaj i zbližavaju bez obzira na političke nesuglasice i ekonomske teškoće.

(Sputnjik)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *