Gorivo jeftinije do sedam feninga

Objavljeno: 17.11.2018.


I do sedam feninga pojeftinilo je gorivo na nekim benzinskim pumpama u Banjaluci, čime je krak talasa rezanja cijena benzina i dizela, nakon Semberije, zahvatio i najveći grad Republike Srpske.
Na jednoj od benzinskih pumpi u Banjaluci u ponedjeljak je eurosuper 95 koštao 2,34 KM, a u petak mu je cijena iznosila 2,27 KM po litru.

Eurosuper 98 je prvog radnog dana u ovoj sedmici koštao 2,40 KM, dok je četiri dana kasnije za litar tog goriva trebalo izdvojiti četiri feninga manje. Dizel je pojeftinio tri feninga, odnosno sa 2,34 na 2,31 KM.

Za dizel je na nekim pumpama Banjaluci u petak trebalo izdvojiti 2,28 KM po litru. Bijeljinski vozači potvrdili su nam da kod njih gorivo po litru košta oko 2,20 KM. Kada je riječ o FBiH, gorivo, kako nam je potvrđeno, košta između 2,30 i 2,35 KM.

Borci za zaštitu potrošača smatraju da ima još prostora za pojeftinjenje goriva te pozivaju prometnike da se solidarišu s građanima.

Podsjetimo, nedavno su iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima RS nagovijestili da će doći do pada cijena.

“Ukoliko rafinerije u okruženju snize cijene goriva distributeri u RS će odmah sniziti cijene na benzinskim pumpama”, saopštio je Zoran Berak, sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *